Line-up 2015

Cosmonauts

Twee jaar geleden al te zien in De Zwerver. Hun passage liet niemand onberoerd. Snedige gitaren aan een strak tempo, datzelfde tempo waaraan ze de heilige trappisten frigo van ons favoriete café in Leffinge leeg dronken. Californiërs die graag in Europa vertoeven. Vorig jaar speelden ze ook al op Best Kept Secret in Nederland.
Cosmonauts heeft in Amerika een heldenstatus. Ze speelden onder andere op Burgerama, Levitation Fest en Austin Psych Fest. Hun Muziek is een kruising tussen shoegaze,postpunk en garage. Jesus And The Marychain meets The Velvet Underground.

Meer info:
https://www.facebook.com/cosmonautstheband
http://cosmonautstheband.bandcamp.com/

 

Bed Rugs

Vorig jaar probeerde we deze grote Belgische vis al te vangen, maar toen glipten ze door de mazen van ons net. Bed Rugs liet onlangs hun 3e plaat op de wereld los en voldeed aan alle verwachtingen. Dit leverde hen heel wat airplay op. Ook in Amerika werd de plaat goed onthaald. Gevolg? Een deal met Burgerrecords en Last Bummer Rcords. Zelfs Noël Gallagher uitte zich als een fan in een interview op Studio Brussel.
De gasten van Bed Rugs hebben een drukke zomer en spelen onder andere op Eindhoven Psych Lab en op Boomtown. Eerder dit jaar mochten ze al mee op tour met Balthazar en Intergalactic Lovers.

Meer info:
https://www.facebook.com/bedrugsmusic
http://wastemyrecords.com/bed-rugs

 

Moaning Cities

Men zegt wel eens dat het Belgisch muzieklandschap verdeeld is en dat Vlaamse groepen niet aan bod komen in Wallonië en omgekeerd. Dat geldt niet voor fans van Rock Zerkegem. Moaning Cities is een van de drie Waalse bands te zien op deze editie. Twee prachtige vrouwen en prachtige mannen die ondertussen al wat bewezen hebben. Zo speelde Moaning Cities op het prestigieuze Roadburn Festival in Tilburg en op Desert Fest in London en Berlijn.

Meer info:
https://www.facebook.com/moaningcities

Home

 

Thee Marvin Gays

Onze tweede groep van over de taalgrens is er eentje die al lang bezig is. De vaandeldrager voor de huidige garagebeweging in ons land. Met trots presenteren wij dus Thee Marvin Gays. Ze zullen met hun snelle punk iedereen omver blazen. Altijd goed voor een feestje!

Meer info:
https://www.facebook.com/Theemarvingays
http://theemarvingays.bandcamp.com/

 

Steven H

We houden van afwisseling en zien graag elk jaar andere bands op ons festival spelen, maar soms is er geen ontkomen aan. Voorgangers waren Flatcat en The Glücks, nu mag Steven H nogmaals zijn lied ten berde komen brengen. Hij liet weten geen podium nodig te hebben en zal al wandelend op de weide zijn optreden geven. Onze eigenste Rattenvanger van Hamelen. Wees niet bang om hem te volgen en laat je leiden naar een hogere dimensie.

Meer info:
https://www.facebook.com/stevenhderapper
http://www.stevenh.be/

 

The Tubs

Ook gekend als die kerels die  backstage bijna onthoofd werden door ‘De Feesters’. De reden: omdat ze ongevraagd het podium opkwamen toen ‘De Feesters’ hun antihomo lied inzetten. Twee muilende mannen was voor de Knokse hip hoppers een brug te ver. Ondertussen brachten ze een cassette en een nieuwe plaat uit. We geven eerlijk toe, we zijn grote fan. Het is echt een goeie plaat! The Tubs laten zich zowel door garage, country en glampunk inspireren wat resulteerde in een boeiende set. Er komt zelfs een lap steel gitarist mee.

Meer info:
https://www.facebook.com/thetubs
http://vi.be/thetubs

 

Sects Tape

Sects Tape is een band uit Doornik. Ze mixen garagepunk met surf invloeden. Vooral niet te missen omwille van hun geweldige live reputatie. Hard, strak en getooid in roze Ku Klux Klan pakjes.
Hun plaat werd geproduced door niemand minder dan Aurelien,  de geniale gitarist die vorig jaar op onze weide stond met zijn band Mountain Bike.

Meer info:
https://www.facebook.com/sectstape
http://jointhesect.net/

 

Manwhore

Ook de gasten van Manwhore komen dit jaar met een nieuwe cd op de proppen. De roots van Manwhore liggen in Gistel en Torhout. Bij het beluisteren van hun muziek dromen we spontaan weg naar Californië in de jaren 70. Stompende blues met ruwe, hese stem en een bedwelmend orgel.

Meer info:
https://www.facebook.com/Manwhoore

 

Leopard Skull

Op vi.be beschrijft Leopard Skull zich als “een soloproject waarbij de man aan het roer zijn liefde voor garage, lo-fi rock, surf,… verwerkt in zijn eigen songs.”  Poppunt rekent hen tot de meest verfrissende en veelbelovende bands van 2014. Wij sluiten ons hier volledig bij aan. Leopard Skull was te zien op Incubate  in 2014 en deelden al het podium met onder meer Gap Dream, Mountain Bike, Tin Fingers, etc..

Voor meer informatie kun je hier terecht:
http://www.leopardskull.com/
http://beta.vi.be/leopardskull

 

 

Swap Meet

Deze Gentse band heeft zijn eerste shows achter de rug. Ze hebben de vuurdoop met succes doorstaan. Wij gingen kijken en zijn fan! Drie pure noiserock zielen werden terecht geselecteerd voor deelname aan Fresh Blood, de rockrally van Rock Herk.  Wij denken spontaan aan Pavement, Sonic Youth, Dinosaur Jr., noem maar op.  Velen zijn al fan en velen zullen gegarandeerd volgen!

Meer info:
https://www.facebook.com/pages/Swap-Meet/1413827758873390
http://vi.be/swapmeet

 
The Day Off

Last but not least! Ook dit jaar weer een band van eigen bodem. The Day Off speelde eerder dit jaar zijn eerste optreden op Rock Permeke. Onze vrienden van The Day Off houden van punk, skaten, surfen, vrouwen en bier. Na hun optreden houden wij waarschijnlijk gewoon van hen. Wij zijn benieuwd!

Meer info:
https://www.facebook.com/pages/THE-DAY-OFF/313432642167188

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s