Line-Up 2014

Sinds een jaar of tien is er in Californië een heropleving van bands die psychedelische jaren 60 invloeden verwerken in hun muziek. Bands zoals The Black Angels, The Growlers, Black Lips, Night Beats krijgen nu ook voet aan wal in Europa. Sinds lang verkeert rock muziek terug in staat van opwinding.

Night Beats uit Seattle komt zelfs langs in Zerkegem, een redelijk historisch feit, al zeg ik het zelf.
De laatste jaren was Night Beats constant op tour, ze passeerden al in België maar gingen ook  als een van de eerste Amerikaanse bands langs in Zuid-Afrika.
Dat er dit jaar ook een mini-ramp, halfpipe in Zerkegem staat is niet toevallig, Night Beats is namelijk gesponsord door Vans. Veel skate filmpjes worden gemonteerd met muziek die aansluit bij de programmatie van Rock Zerkegem.
Eigenlijk is er gewoon een heropleving van de sixties met een mini Woodstock festival op 10 kilometer van Brugge.

Dit jaar is er naast het hoofdpodium ook een zij-podium waar lokale bands een plaats krijgen.
Mostly Whites (Oostende) opent het festival, het zal hun eerste optreden zijn. Mostly Whites bestaat uit leden van Dr. Schnabbel en Alpha Whale. Ze spelen garage-punk.

Skydog Slaver (Jabbeke) krijgt dan weer de eer om het lokale podium te openen, de zanger is trouwens de broer van Minx. Dertigers die eindelijk het juiste muzikale levenspad vonden, al worden sommige mannen nooit echt volwassen. Zoals Ricky Gervais zei : “Remember, we don’t stop playing because we grow old. We grow old because we stop playing.”

Daarna is het aan Mind Rays (Gent), onvervalste garage, snel, rechttoe rechtaan, blote basten die de meisjes aan het dansen krijgen. Mind Rays speelt dit najaar ook op incubate, een van Nederlands coolste festivals.

Voorts hebben we nog Bird of Prey (Jabbeke) die indruk maakten op Burg Rock. De jongens van Bird of Prey stonden al eens op ons podium, toen nog als No Parking(TSW). Het was tijd voor verandering, de wilde punk jaren maken plaats voor iets anders.

Alpha Whale (Jabbeke) surf aan een trager tempo, bedwelmend en zomers tegelijk.

Yawns (Antwerpen) is booming bussines, ze deden onlangs nog mee aan humo’s rock rally en schopten het tot in de finale. Met hun hitje ‘I wanna go where nobody know my name’ kregen ze ook airplay plus ze speelden enkele coole voorprogramma’s. Maar doe je ogen dicht en laat je vooral vervoeren door hun heerlijke sound en dito nummers.

Double Veterans(Diest) maakte in plaats van een EP of demo van de eerste keer een plaat, en wat voor één. Ik durf beweren dat Double Veterans een van de strafste live bands is die je momenteel aan het werk kan zien.

Moutain Bike(Brussel) bracht net als Double Veterans hun eerste plaat uit en werd met lovende recensies om de oren geslagen. Deze vier Brusselaars slaan een brug tussen pop en garage.
Let vooral op Aurélien, de gast met zalm roze-oranje gitaar, zijn riedeltjes zijn van de lekkerste soort.
Na al deze geweldige bands is het nog niet gedaan, er is nog DJ Nasty Bartender die jullie aan het dansen zal brengen op de afsluitende afterparty die tot 3u duurt. Verwacht een set vol exotische, swing, jazz en rock and roll.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s