Line-Up 2013

Band Nextdoor

Om ons festival te beginnen zochten en vonden we lokaal talent. Uit de befaamde feestwijk de Klokkeput dan nog. Met nieuwe zangeres nog snediger als voordien. Band Nextdoor is een band gedreven door plezier en vertier. De weide zal al vroeg snel vollopen om mee te brullen met de bekende liederen die ze coveren.

Motsus

Rock Zerkegem zal dit jaar openen met Motsus. Een groep uit Oudenburg die nog maar onlangs het daglicht zag. Zware rock and roll van de mooie, zuivere soort. Gespeeld door drie vrienden en die vriendschap vertaalt hem in energetisch, organische muziek. Maakt het des te mooier.
Niet gemaakt om te scoren op de radio maar gemaakt om Rock Zerkegem van de eerste minuut al op zijn kop te zetten. De trots van het nabij gelegen Oudenburg en zijn fantastisch jeugdhuis ’t scharnier.
Overigens zijn ze ginder gewoon bier aan uitzonderlijk lage prijzen te schenken, net als bij ons. De massa Oudenburgse jeugd zal zich snel op zijn gemak voelen.
Let’s Go Motsus.

http://vi.be/motsus

Soviet Grass

Speelden onlangs nog met The Datsuns samen in Antwerpen. Band uit Brugge die bezig is met naam te maken. Bekend om zijn zanger met mooie lange baard, zijn gitarist met Beatles kostuum en Hendrix licks, zijn stuwende ritmesectie. Ze zijn alvast klaar om van Rock Zerkegem een waarachtig rock and roll feest te maken.

 

The Glucks

Romantiek ten top. Geen romantiek zoals de doorsnee film op Vijf TV, maar romantiek zoals in de literatuur. Bloed, wijn, venijn, dafalgan codeïne, pijn en smart, een bedorven hart.
The glucks nemen je mee op een trippy tocht waarna je achteraf even zal moeten bekomen. Die tocht is trouwens makkelijker te verteren na enkele frisse 1euro pinten.
Ruwe, bluesy rock and roll gespeeld door een mooi koppel. Zij op drum hij op gitaar, beiden zingend, roepend, smachtend naar elkaar.
http://vi.be/theglucks

 

Steven H

Westvlaamse hip hop. Twee jaar geleden passeerden de feesters nog maar dit jaar is het Steven H.
Hip Hop die niet over wiet, bitches en dikke auto’s gaat maar over het echte leven.
Bekend van Belgium got talent, waar hij iedereen omver blies met zij humor en ontwapende echtheid. ’t Zit tegen is het lied dat hij ginder ten berde bracht over tegenslagen van een jong volwassen man. Ondertussen zit het Steven H al wat minder tegen, hij vond een lief en zijn muziek is nog beter geworden. In Rif Raf musiczine noemden ze hem zelfs de Belgische variant van Audio Bullys.

 

Kenji Minogue

Kenji Minogue heeft alleen maar hitjes. Twee mooi gevormde vrouwen gehuld in fluo balancerend op het randje van waanzin, rariteitenkabinet ergens tussen disco, elektro, kitsch en genialiteit.
Op Pukkelpop traden ze op in de leuke uithoek Le Petit Bazar Bizarre waar ze hun oorworm in ieders oor planten. ‘Hoe is jouw naam, familienaam’. Iedereen die ginder passeerde kreeg het lied niet meer uit zijn hoofd en moest met spoed naar het ziekenhuis gebracht worden waar enkel een kuur van Helmut Lotti rust bracht. Alle gekheid op een stokje, alle gekheid op het podium van Rock Zerkegem.

 

Radio Martiko

Een disc jockey met roots in Gistel maar die nu naar het zuiderse Gent verhuisd is waar hij al in alle mooie concertzalen heeft gedraaid. Soul, reggea, funk, rock and roll, klezmer, …
verwacht je aan een grensoverschrijdende zomerse set waar elk mens tot in de diepste vezel van zijn lijf gelukkig van wordt en enkel nog wil dansen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s