Line-up 2012

Against Gravity
Punkrock uit de eigen polders. Een deel Zerkegems, een deel Varsenaars en voor de rest Brugs als de pest. Ze spelen snedige punk en zijn klaar om Rock Zerkegem te veroveren. Maak dat je vooral vroeg aanwezig bent. Niets zo leuk als je festivaldagje beginnen met agressieve riffs en een frisse pint.

http://www.myspace.com/againstgravitypunk

Fernant Zeste
Alias van Jonathan Scheerlinck. Een bluesbroeder pur sang. Geïnspireerd door het leed, de melancholie, droevige akkoorden van de Delta Blues.
Als Bryan Adams al mag zingen dat hij gitaar speelt tot zijn vingers bloeden dan mag Fernant Zeste zingen dat hij speelt tot zijn vingers moeten geamputeerd worden.
Hij houdt namelijk van niets liever dan zijn wagen te nemen en op kruistocht te gaan door Europa met enkel zijn stalen bolide en zijn gitaar. Blues zoals ’t moet zijn.
Alcohol lost geen problemen op maar alcohol en blues wel. Een pint, respect en een gitaar voor Fernant Zeste.

http://vi.be/fernantzeste

Topanga
Topanga is de derde band van de dag. Ergens medio 1995 hoorde ik het eerst van Topanga. Een meisje die met de voeten van Corry, het hoofdpersonage van boy meets World, speelde.

Ik was ze al helemaal vergeten dat meisje die mij van een eerste bewuste erectie voorzag.
Hopelijk kan Topanga in de vorm zoals ze nu nog bestaat namelijk een hoop jonge wolven met elektronisch aangestuurde instrumenten ons hetzelfde bezorgen.
Concreet nu, men mag vuurwerk op klaren dag verwachten. Piet Huysentruyt zou het omschrijven als een recept van ongestemde vuurspuwende gitaren op een bedje van groovy drums met een synthdressing. Zerkegem bereid je voor op een tropische cycloon.

http://vi.be/topanga

Transcoder 
Rock and roll is here to stay is het eerste waaraan ik denk als ik het video clipje op hun website zie.
Tegenwoordig bestaan er meer muziekgenres als sterren aan de hemel maar ik denk dat bij sommige groepen de term rock and roll alles dekt.
Waar ik voorts nog aan dacht was ‘waardig ouder worden’. Het zijn geen jonge snaken meer zoals we doorgaans gewoon zijn van een Rock Zerkegemse band maar wel ietwat oudere knakers.
Van die jongelui die laat op gang komen, laatbloeiers maar ’t zijn schone bloemen geworden.
Ander noemenswaardig feit is dat ze de fabuleuze eer hadden te mogen optreden in de Ancienne Belgique.

The dukes
Voor fans van chillen. Muziek die klinkt alsof het mogelijk is om geniale gitaarriffs uit je pols te schudden zonder je gat op te lichten. Dat is ook zo beetje het talent waarmee Joos gekend staat in onze contreien. Joos Houwen speelde ook al met Skag Sessions op ons podium.

Nu is hij is zanger-gitarist bij the dukes die ook meedeed aan Humo’s rock rally. Ze wonnen ook al vi.be onair op Stu Bru.
Bijkomstig de Humo omschreef ze als ‘cute as fuck’ dus jonge vrouwen nemen best wat extra ondergoed mee.

Jo Joos (stand up comedy)

Ostend Scum pur sang die eerder al optrad in t scharnier komt ons ook een poos entertainen.
De tijd zal snel gaan.

Flatcat

Deze band heeft geen inleiding nodig..

http://www.flatcatofficial.com/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s