Geschiedenis

Plattelandsdorp Zerkegem, rustig en vredig slapend diep in de Polders. Een voetbalploeg en een café. Weinig om handen daarbuiten voor jonge lieden die hun zomerse dagen willen opvullen. Uitgangspunt nummer één van Rock Zerkegem die voor het eerst plaats vond in de zomer van 2008. Pieter-jan Tavernier en Jonas Messelier besloten in de winter van 2008 na enig alcohol te benutten een festival te organiseren.

Hoofddoel is om lokale bands die wat in hun mars hebben te laten proeven van spelen op een trucktrailer. Niet elke band heeft die kans. Zelfs U2 kreeg nooit de kans om op een trucktrailer te spelen.

Het eerste jaar was The Black Out Punx de lokale opener en was Moses de hoofdact. De eerste editie was zeker een geslaagde editie want de pinten waren goedkoop en het aantal lege vaten bereikte bijna de hoogte van de kerktoren van Zerkegem eenmaal ze gestapeld werden.

In 2009 mocht Wietse beginnen. Het hoogtepunt van die dag was Flatcat. De Zerkegemse trots in de muziekwereld. Er was enorm veel sfeer en Zerkegem was één.

Het jaar daarop mochten we onze eerste Waalse band verwelkomen. De vettige rockers van The Experimental Tropic Blues Band speelde een topshow. Zij werden voorgegaan door een andere primeur, De Feesters zijn de eerste hiphop band die het zerkegemse podium mochten betreden.

In 2011 boekten we opnieuw een hele hoop West-Vlaamse talent, maar gingen we ook internationaal. The Violent Husbands verzorgden de hoofdact. De Nederlandse coverband Rage On Stage kwam met een pittig optreden. Ook de ex-leden van Nailpin kwamen in een nieuwe formatie op ons podium spelen.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s